Wszystko na temat HTC SMART
Hej Panowie,
Przepraszam, ¿e odgrzewam temat ale przed chwila odkupi³em smarta ... i oczywi¶cie jest to wersja Irlandzka... chcia³em wrzuciæ polskiego ROMa ale oczywi¶cie nie przechodzê sprawdzianu z S/N. Czy kto¶ mo¿e mi pomóc?
Pozdrawiam
Tomek
Od¶wie¿ê kotleta.
¯eby zrobiæ polaka trzeba po ¶ci±gniêciu roma ( ten mi zadzia³a³: RUU_Rome_HTC_EEU_1.0.405.91318.exe) rozpakowaæ plik exe programem 7zip. W ¶rodku jest plik nk.nbh który bêdzie trzeba edytowaæ. Najpierw jednak musimy znaæ CID w³asnego smarta, który ma byæ spolszczony. N.p,: je¶li nasz smart jest z Norewskich ¶mieci to ma CID HTC__ Y13.
W HEXEDICIE otwieramy nk.nbh wyjêty wcze¶niej z romu EEU i szukamy (lupa) takiego wpisu HTC__032 i zmieniamy 032 na Y13 (przyk³adowo)
Pierwszy taki wpis jest w linii 1c0 a napis tekstowo bêdzie widoczny oknie po prawej stronie drugi w jakiej¶ innej lokalizacji ale trzeba w³a¶nie go namierzyæ lup± i te¿ tak zmieniæ. Po dokonaniu zmian zapisaæ jako "1nk.nbh" Zamykamy hexedit i zmieniamy nazwê oryginalnego pliku nk.nbh na oryg_nk.nbh a t± zmienion± z 1nk.nbh na nk.nbh
Odpalamy ROMUpdateUtility.exe który jest w katalogu z tymi plikami (telefon pod³±czyne, stery zainstalowane) i klikamy jak we wszystkich tgo typu programach.
Po operacji smart powiniem mieæ do wyboru english, polski i ruski.
Tak w³a¶nie zrobi³em jednego co przele¿a³ u mnie w szuflandii z rok bo mi siê nie chcia³o.
Jakby kto¶ szuka³ roma to jest na moim chomiku.Chomik i has³o jak mój nick.